Basket

NATIONELL IDROTTSUTBILDNING (NIU) I BASKET PÅ TIBBLE GYMNASIUM REKOMMENDERAT AV SVENSKA BASKETBOLLFÖRBUNDET.

Tibble Gymnasium är ett gymnasium med en hög akademisk ambitionsnivå och en tydlig idrottsprofil med satsande elever i flertalet NIU-idrotter.

På NIU Basket får du därför maximala möjligheter att kombinera studier och basketträning. Möjligheten att välja den nationella idrottsutbildningen (NIU) i basket gäller oavsett vilken basketförening du tillhör.

Basketutbildningen fokuserar på individuell utveckling av dig som spelare där kvalificerad träningsverksamhet på skoltid kombineras med träning och matcher i den egna föreningen. Du får en gymnasie- och basketutbildning av högsta kvalitet samtidigt som du kan vara med och skapa kontinuerliga framgångar för din förening.

När du väljer den nationella idrottsutbildningen (NIU) i basket på Tibble Gymnasium får du möjlighet att, utöver träning i din egen klubb, träna med kvalificerade baskettränare tre pass i veckan på skoltid.

Basketutbildningen är öppen för de som väljer att studera på Tibble Gymnasium och blir antagen till något av följande program och inriktningar:
Ekonomiprogrammet inriktning ekonomi,
Naturvetenskapsprogrammet inriktning natur,
Samhällsvetenskapsprogrammet inriktning samhälle och
IHL - Idrott, Hälsa och Ledarskapsprogrammet.

 

NIU består av 400p, där nedanstående kurser ingår:
Idrottsspecialisering 1, 100p
Tränings- och tävlingslära 1, 100p
Idrottsspecialisering 2, 100p
Tränings- och tävlingslära 2, 100p

Provträning

Tibble NIU Basket välkomnar intresserade spelare till provträningstillfälle, rundvandring och lunch fredag 16 november 2018. 

 

Träning kl: 8:30-09:30, Tibble hall 5.
Information kl: 10:00 i Tibblehallens konferenssal. 
Rundvandring 10:30. 
Lunch kl 11:00.

 

Anmäl ditt deltagande till angelica.gabrielsson@tibble.nu, senast fredag 9 november 2018. Uppge namn, telefon, e–post, nuvarande klubb samt coach i anmälan.

Ansökan

Samtliga NIU-skolor i Stockholm har en gemensam ansökningsprocess som samordnas av Stockholms Basketbollförbund. Ansökan är öppen mellan 1/11-1/12 2018 och görs då via nedan formulär.

Du kan även hitta formuläret här: www.basket.se/stockholm.

Ansökningsformulär

Kontakt

GÖRAN CUMZELIUS
Skolansvarig Tibble gymnasium
070-975 29 12

ANGELICA GABRIELSSON
NIU-ansvarig tränare
076-261 95 56

OBS! För att kontakta Tibbles personal, använd mallen "fornamn.efternamn@tibble.nu"