NIU

NIU

Nationell Idrottsutbildning

Tibble har sedan många år, framgångsrikt kombinerat starkt fokus på teoretiska kunskaper med idrottsutövande på hög nivå. 

Den nationella idrottsutbildningen fokuserar på individuell utveckling av dig som idrottare där kvalificerad träningsverksamhet på skoltid kombineras med träning och tävling i den egna föreningen. Du får en gymnasie- och idrottsutbildning av högsta kvalitet samtidigt som du kan vara med och skapa kontinuerliga framgångar för din förening.

Du som väljer NIU läser 400 poäng inom ämnet specialidrott, fördelat på dina 3 år. Poängen utgör dina individuella val-poäng samt delar av din programfördjupning.

∙ Idrottspecialisering 1 100p
∙ Idrottspecialisering 2 100p
∙ Tränings- och tävlingslära 1 100p
∙ Tränings- och tävlingslära 2 100p

Om du väljer NIU måste du även söka, och bli antagen till:
Ekonomiprogrammet inriktning ekonomi,
Naturvetenskapsprogrammet inriktning natur,
Samhällsvetenskapsprogrammet inriktning samhälle eller
IHL - Idrott, Hälsa och Ledarskaps-programmet. 

Idrottsval

Badminton

Här får du maximala möjligheter att kombinera studier med din badmintonsatsning, oavsett vilken badmintonförening du tillhör.

Läs mer

Basket

Här får du maximala möjligheter att kombinera studier och basketträning, oavsett vilken klubb du tillhör idag.

Läs mer

Fotboll

Här får du maximala möjligheter att kombinera studier och fotbollsträning, oavsett vilken förening du hör till.

Läs mer

Innebandy

Vi fokuserar på individuell utveckling av dig som innebandyspelare där kvalificerad träningsverksamhet på skoltid kombineras med träning och tävling i den egna föreningen.

Läs mer

Simning

Vi fokuserar på individuell utveckling av dig som simmare där kvalificerad träningsverksamhet på skoltid kombineras med träning och tävling i den egna föreningen.

Läs mer

Tennis

Vi fokuserar på individuell utveckling av dig som tennisspelare där kvalificerad träningsverksamhet på skoltid kombineras med träning och tävling i den egna föreningen.

Läs mer

Truppgymnastik

Vi fokuserar på individuell utveckling av dig som gymnast där kvalificerad träningsverksamhet på skoltid kombineras med träning och tävling i den egna föreningen.

Läs mer