Ylva Hennix

Ylva Hennix är legitimerad lärare från Konstfack i ämnena media, design och bild. Under fem år har hon studerat och slutligen forskat inom ämnet media och LoL (League of Legends). Ylvas passion är förbättringar och eftersom hon har 25 års erfarenhet från reklam/webbvärlden, vill hon dela med sig av det hon kan till det viktigaste vi har: Våra elever som är Sveriges framtid! 

Hur är du som lärare?
Eftersom jag har arbetat i många år inom reklam/webb branschen kopplar jag många gånger ihop mina kursprojekt med hur det är på "riktigt". Jag vill förbereda eleverna för arbetslivet! Jag tycker det är viktigt att alla elever känner sig sedda.

Jag brukar tänka på filmen "Avatar", där de säger "I SEE YOU" istället för ”I LOVE YOU”. Jag hoppas att jag ser alla eleverna!

Vilka är dina drivkrafter, vad ger dig energi?
Eleverna, helt klart! De skapar, ställer frågor och ser projekten från sina egna synvinklar. När elever vill ha hjälp utanför lektionstid eller när de kommer efter skolan och vill ha råd, gör det mig glad och ger mig ny energi.

Hur är det att jobba med ungdomar?
Superkul, jag förstår inte varför jag inte gjort det tidigare.

Vad är det bästa med ditt jobb?
Att jag får lära ut allt från typsnitt och anfanger till dramaturgisk kurva, gyllene snittet och street art. En härlig blandning av allt jag gillar! Att följa och se hur eleverna utvecklas, inte bara genom sina projekt utan även som människor, tycker jag är fint.

Var hittar du inspiration till att sätta ihop lektioner?
Jag tycker om att sätta ihop powerpoints, vilket blir som en narrativ historia fylld av inspirationsbilder. Eftersom jag arbetar med kreativa ämnen vill jag skapa frågor och få igång tankar hos eleverna. Inspiration i form av bilder och texter, utställningar eller via olika nätforum som jag är aktiv i.

Vilken är den största utmaningen som lärare idag?
Utmaningen är att fånga alla elevernas intresse, och att anpassa mina olika kurser efter alla elevers olika behov.

 

Några snabba med Ylva

Berätta något oväntat om dig själv…
Jag har en egen segelbåt vid namn "My", som jag brukar segla med på sommaren.

Om 10 år kommer jag…
... jobba på Tibble.

Senaste bok jag läste...
"Oryx och crake" skriven av Margaret Artwood.

Min nästa resa vill jag ska gå till...
Gillöga, Stockholms skärgård.

Jag lyssnar helst på...
...vatten som kluckar in mot klippor, en varm sommarkväll ute på Gillöga.