Micke Littwold

Musik och idrott engagerar mig


Jag är förstelärare i Estetiska ämnen på Tibble gymnasium dit jag kom redan 1991. Jag är också programchef för Estetiska programmet och BF-IHL. Har parallellt med arbetet på Tibble arbetat som musiker, låtskrivare och producent och har bl.a. vunnit den svenska Melodifestivalen 1994 med låten Stjärnorna (Roger Pontare och Marie Bergman). Jag har även undervisat i metodik och sång på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm 2002–2009.

Jag utbildades till musiklärare och sångpedagog på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm 1986–1991. Innan dess gick jag Naturvetenskaplig linje på Westerlundska gymnasiet i Enköping. På Tibble undervisar jag i sång, ensemble och gehörs- & musiklära samt är musikansvarig för den årliga musikalproduktionen på Tibble teater.

Jag fick chansen att vara med och starta det Estetiska programmet på Tibble hösten 1993. Det finns inget som gör mig så engagerad som att följa och leda en ung människas sceniska/konstnärliga utveckling under gymnasietiden. Den fantastiska stämning och värme som råder mellan lärare och elever på ES är den stora energikicken för mig.

Sedan i mars 2014 är jag också programchef för Idrott, Hälsa och Ledarskapsprogrammet (IHL) som förenar mitt andra stora intresse; idrott. Jag håller på Djurgårdens IF och Arsenal FC och missar inte gärna en match när de lagen spelar.