Malou Sucksdorff

En sund själ i en sund kropp


Jag arbetar som idrottslärare vilket jag har gjort i hela mitt yrkesliv. Ett tydligt tecken på att jag verkligen trivs med mitt yrkesval.

Jag är utbildad idrottslärare (f d gymnastikdirektör) och har arbetat på alla stadier i grundskolan och sedan 1996 här på Tibble gymnasium. Det blev en ny utmaning för mig att arbeta med gymnasieelever, vilket blev ett lyft för mig personligen. Nu får jag arbeta med hälsobiten av ämnet på ett djupare plan. 

Sedan 2002 har jag varit med om att bygga upp IHL-programmet på Tibble och undervisar nu på IHL i kurserna Idrott och hälsa 2, träningslära 1, träningslära 2 och aktivitetsledarskap. Nu finns också NIU (nationell idrottsutbildning) för basketbollelever så jag undervisar dem i tränings- och tävlingslära, vilket är extra roligt eftersom jag också har spelat basket till 30-årsåldern.

Jag brinner för träning och motion, t ex jogging och styrke- och konditionsträning på gym och friluftsaktiviteter såsom skridskoåkning, skidåkning, vandring mm. Ibland träffar jag mina elever på gymmet här i närheten eller i joggingspåret i Ellagård där jag för övrigt bor.

Att ta vara på naturen som rekreation, att försöka äta hälsosam mat så ofta som möjligt, att planera in träning/motion i vardagen är ett bra sätt att hantera den stressiga värld vi lever i. Jag försöker leva som jag lär och mitt stora mål är att förmedla det till mina elever och tipsa om aktiviteter/livsstil som passar den enskilde eleven.

När jag lyckas få elever att känna motivation till förändring av levnadsvanor och livsstil känner jag verkligen hur nyttigt mitt arbete är. Du kan lära dig väldigt många teoretiska kunskaper, men din kropp måste också tränas för att du ska ha ett så bra liv så länge som möjligt!