Jay Almasi

Tibble Gymnasium har nöjet att presentera Jay Almasi som ny lärare på NT-programmet. Jay är i grunden civilingenjör i datateknik, men kompletterade sedan sin utbildning med lärarexamen i Uppsala. Nu har han lärarlegitimation för matte, data och teknik. Han tidigare varit lärare på Vallentuna och Åva Gymnasium. 

VARFÖR BLEV DU LÄRARE?
Framför allt för att det är så kul att jobba med ungdomar! Många tror att eleverna kan vara jobbiga, men med ett tydligt ledarskap så går det bra. För mig betyder det mycket att få se eleverna göra bra ifrån sig. Det är något vi strävar mot tillsammans.

INGEN KARRIÄR INOM DET PRIVATA?
Jag var faktiskt in och vände i det privata, men IT-bubblor och konkurser satte stopp för det. Men jag är lika glad för det, trivs mycket bättre som lärare.

HUR ÄR DU SOM LÄRARE?
Jag är lyhörd och tillgänglig. Vill att eleverna ska få snabba svar. Jag vill också ha ett tydligt ledarskap, med klara regler som skapar mening och motivation hos eleverna.

VAD GER DIG ENERGI SOM LÄRARE?
Att se när eleverna gör resultat. Att som lärare lyckas leva upp till deras förväntningar. 

VAD ÄR DEN STÖRSTA UTMANINGEN FÖR DIG SOM LÄRARE IDAG?
Att uppdatera sig, då teknikutvecklingen går så snabbt. Nya verktyg och arbetssätt dyker upp hela tiden. För att ha koll på så mycket som möjligt går jag 1 till 2 distanskurser varje termin.

VARFÖR KALLAS DU FÖR JAY?
Mitt riktiga namn är Jahangir och mina närmaste vänner och familj kallar mig för Jahan men det blev Jay under min tid på Sony Ericsson.

VAD GÖR DU PRIVAT?
Jag är gift och har två barn, så vill spendera så mycket tid som möjligt med min familj och vänner. För att hålla mig igång spelar jag badminton, simmar och klättrar. Jag har alltid gillat att vandra, men det är först under de senaste åren det har blivit riktigt höga berg. Nu senast vandrade vi till toppen av Elbrus (5 642 m), vilket det högsta berget i Europa. Vandringen tog 8 dagar och vi nådde toppen 10 juli 2015. 

SNABBA FAVORITER!

MAT
Persisk mat som ris och kebab. Och Sushi.

MUSIK 
Det är blandat, mycket popmusik och persisk musik. Jag kan rekommendera Arash med låten Tekoon Bede! Shake it!

RESMÅL
Latinamerika är min favorit. Jag har varit till länder som Peru och Mexiko. Dit vill gärna åka igen.

BOK 
Munken som sålde sin Ferrari av Robin Sharma.