Anna Johansson

Jag är i mina bästa år och har arbetat på Tibble Gymnasium och det estetiska programmet i 20 år. Det har varit och är en stor glädje, att tillsammans med mina kollegor, få utveckla programmet till ett gediget sådant och som håller hög kvalitet gentemot högskolorna som våra elever så småningom söker.

På Tibbles estetiska program undervisar jag i ämnet teater, som innefattar bla sceniskgestaltning och karaktärsarbete,  mm, mm. Jag har regisserat 16 stycken slutproduktioner under årens lopp. Samt, otaliga mindre uppsättningar.

Jag har studerat vid Uppsala Universitet, lärarutbildningen. Svenska, engelska, svenska 2. Samtidig som jag utbildade mig i Uppsala, så spelade jag teater i samma stad och detta ledde till att jag så småningom fick jobb i Stockholm som skådespelare,  bla vid Stockholms improvisations teater. Där huserade jag under några år både som improvisatör och pedagog.

Så småningom blev intresset för regi större och jag fick möjlighet att gå regiassistent åt Lena Söderblom. Hon arbetade under många år med Strindbergs festivalen, där både Dramaten och Stadsteatern var inblandade,  det var en fantastisk erfarenhet för mig som ung människa och jag förstod då, att detta är något jag vill fortsätta med.

Det har jag också haft den stora glädjen att få göra, på många olika sätt och i olika sammanhang. När jag ser tillbaka på mina år inom teatern så inser jag vilken oerhörd tur jag har haft som har fått vara på olika teatrar, träffat och undervisats av fantastiska människor, rest och varit utomlands och sett hur teaterns värld fungerar där. Allt detta är en stor inspirationskälla för mig och som jag vill ge vidare till unga människor som har samma brinnande intresse.

Jag hoppas att min fortsatta tid Tibble ska bli lika berikande som den hittills har varit.

Må väl!