Inför gymnasievalet

Att göra sitt gymnasieval kan kännas rörigt och det är mycket att hålla reda på. Men vi vill hjälpa dig! I menyfältet hittar du bra saker att tänka på för både elever och vårdnadshavare och nedan hittar du en tidslinje för viktiga händelser under vårterminen 2021.

Januari

Ett brev med inloggningsuppgifter till Gymnasieantagningen skickas ut till alla elever som ska göra sitt gymnasieval. Ansökningen öppnar 14 januari.

Den 21 januari bjuder vi in till vårterminens första digitala öppna hus där du kommer kunna ställa frågor till lärare och elever från de olika programmen. 

Februari

Om du missade det första gången får du en ny chans att delta på digitalt öppet hus 2 februari. 

Den 15 februari stänger ansökan till gymnasieantagningen och då är det viktigt att alla elever har gjort sina val.  

Mars

Under mars genomförs färdighetsprov för estetiska och engelskspråkiga gymnasieutbildningar. Detta är inte aktuellt på Tibble Campus Kista.

April

Den 15 april släpps den preliminära antagningen som baseras på höstterminens betyg. Den 15 april öppnar också ansökan för att göra omval i Gymnasieantagningen.

Maj

Man kan göra ändringar i sin gymnasieansökan fram till 17 maj då ansökan för omvalsperioden stängs.

Juni

Gymnasieantagningen får nu slutbetyg från grundskolan som påverkar det slutgiltiga antagningsbeskedet.

Juli

Den 1 juli är det slutliga antagningsbeskedet klart och man kan logga in på hemsidan för att se sitt antagningsbesked. Man har sedan omkring 3 veckor på sig att tacka ja till platsen. I slutet av juli presenteras den första reservantagningen för elever som stått på reservplats till önskat gymnasieprogram.

Augusti

I början av augusti presenteras den andra reservantagningen.