Nationell idrottsutbildning - simning

NATIONELL IDROTTSUTBILDNING (NIU) I SIMNING PÅ TIBBLE GYMNASIUM, REKOMMENDERAT AV SVENSKA SIMFÖRBUNDET.

Med Nationell Idrottsutbildning (NIU) i simning på Tibble Fristående Gymnasium, som är ett gymnasium med en hög akademisk ambitionsnivå, får du maximala möjligheter att kombinera studier och simträning. Möjligheten att välja den nationella idrottsutbildningen (NIU) i simning gäller oavsett vilken simförening du tillhör.

Simutbildningen fokuserar på individuell utveckling av dig som simmare där kvalificerad träningsverksamhet på skoltid kombineras med träning och tävling i den egna föreningen. Du får en gymnasie- och simutbildning av högsta kvalitet samtidigt som du kan vara med och skapa kontinuerliga framgångar för din förening.

När du väljer den nationella idrottsutbildningen (NIU) i simning på Tibble Fristående Gymnasium får du möjlighet att, utöver träning i din egen klubb, träna med licensierad tränare från Täby Sim tre pass i veckan på skoltid.

Simutbildningen är öppen för de som väljer att studera på Tibble Fristående Gymnasium och går på Ekonomiprogrammet inriktning ekonomi, Naturvetenskapsprogrammet inriktning natur och Samhällsvetenskapsprogrammet inriktning samhälle och IHL - Idrott, Hälsa och Ledarskapsprogrammet.

NIU består av 400p, där nedanstående kurser ingår:

  • Idrottsspecialisering 1, 100p
  • Tränings- och tävlingslära 1, 100p
  • Idrottsspecialisering 2, 100p
  • Tränings- och tävlingslära 2, 100p

 

Ansökan
Mer information och ansökningsblankett hittar du här: info/ansökan. Skicka in din ansökan senast 1 december 2017.

 

Vid frågor, kontakta:
Göran Cumzelius
Skolansvarig Tibble gymnasium
0709 75 2912
goran.cumzelius@tibble.nu

Johan Mattsson
Ansvarig tränare Täby Sim
0730-603345
johan.mattsson@tabysim.se