FEX-veckan

På Tibble har vi FEX-veckor en gång per termin, v 41 och v 12 – FEX står för Förstärkt examens- och kursplanemål

FEX-veckan erbjuder i första hand en möjlighet att fördjupa studier i enskilda kurser, exempelvis genom studiebesök, föreläsare, skrivtid, grupparbeten eller inläsningsupplägg. Den ger även en möjlighet för eleverna att komma ikapp i ämnen där de ligger lite efter, de elever som har fått F i en kurs kan få möjlighet att skriva ett kursprov på fredagen. Vi erbjuder också ämnesverkstäder där alla elever får en chans till studietid med lärarstöd i olika ämnen.

Ettorna får ett välplanerat program med föreläsningar och teaterföreställningar på temat livskunskap. Tvåor och treor har föreläsningar, studiebesök och ämnesverkstäder, treorna får även mycket tid att jobba på sina gymnasiearbeten.

Vi koncentrerar även våra studieresor till de här veckorna, för att inte störa ordinarie schema: Resor & Läger

Läs mer om olika föreläsningar och teaterbesök här nedan.

Föreläsningar & Teater

Under höstens FEX-vecka fick våra elever möjlighet att delta på ett rikt och varierande utbud av föreläsningar och föreställningar. Information om ett par av dessa tillfällen finns nedan.

Föreläsningar

Entreprenörskap